Rookstop

Telkens je een sigaret opsteekt, inhaleer je ongeveer 7000 verschillende chemische stoffen. Maar het is enkel de nicotine in de sigarettenrook die ervoor zorgt dat je verslaafd raakt. Je lichaam raakt eraan gewend en vraagt erom, elke keer opnieuw en steeds meer. Roken wordt ook een gewoonte, waardoor de meeste rokers zowel fysiek als geestelijk verslaafd zijn.

De meeste rokers zijn zich wel degelijk bewust van de gevaren van roken: slechtere huid, slechte doorbloeding, luchtwegproblemen, aandoeningen van hart en bloedvaten en uiteraard de belangrijkste: een verhoogde kans op kanker.

Stoppen met roken is dus geweldig!

Daar proberen we je zeker bij te helpen:

  • Maak een lijstje met redenen waarom je wil stoppen
  • Leg een begindatum vast (bv. ik stop de eerste maandag van het nieuwe jaar)
  • Maak het bekend. Als je vrienden en familie weten dat je probeert te stoppen zullen ze je steunen en ook niet meer roken in je bijzijn.
  • Bereid je voor: zorg dat je geen sigaretten, aanstekers en asbakken meer in huis hebt. Ook niet op een geheime schuilplaats! Vermijd elke verleiding op deze manier.
  • Beweeg meer en probeer gezond te eten.

Nicotinevervangers helpen je stoppen. Ze geven je een grotere kans op succes dan wanneer je enkel op wilskracht probeert te stoppen met roken doordat ze de ontwenningsverschijnselen verzachten. Nicotinevervangers bestaan in verschillende vormen: kauwgom, zuigtabletten, inhalers, mondsprays en pleisters.

Wil je stoppen met roken?

Kom gerust eens langs bij ons in de apotheek en we helpen je graag op weg.