Info patiënt

Apotheek Decaluwe in Knokke Heist

.

Cholesterol, Hart en Bloedvaten

Cholesterol is een vetstof die je lichaam zelf aanmaakt in de lever. Ook uit je voeding neem je cholesterol op. Dit wordt gebruikt als bouwsteen voor cellen, hormonen, gal en bijvoorbeeld ook voor vitamine D. Lees verder …

.

Hoe gebruik je een zelftest voor COVID?

Hoe gebruik je een zelftest voor COVID? Let op: alle testen zijn een beetje anders. Check altijd de bijsluiter van je test voor de juiste stappen. Lees verder …

dematerialisatie voorschrift.

Dematerialisatie van het voorschrift

Voortaan kan je als patiënt kiezen om je voorschriften volledig digitaal te beheren en zonder papieren voorschrift naar de apotheek te gaan. Lees verder …

.

Rookstop: Stoppen met roken is geweldig!

Telkens je een sigaret opsteekt, inhaleer je ongeveer 7000 verschillende chemische stoffen. Maar het is enkel de nicotine in de sigarettenrook die ervoor zorgt dat je verslaafd raakt. Lees verder …

.

6 Stappen om jouw sportprestaties te verhogen met (sport-)voeding

Je wilt vooruit gaan en presteren op je racefiets of mountainbike. Zorg er dan voor dat je voeding jouw doelen ondersteunt, in plaats van dat het een belemmerende factor is.

medische-beelden-vakantiekiekjes.

Medische beelden zijn geen vakantiekiekjes

De FOD Volksgezondheid lanceert deze campagne over medische beeldvorming. Aangezien onnodig gebruik van ioniserende straling de gezondheid kan schaden, is goede communicatie tussen arts en patiënt belangrijk.

slechte adem of halitose.

Slechte adem of halitose

Halitose of slechte adem kan verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen situeert het probleem zich in de mond. Er is dan ook een enorm aanbod aan tabletten, kauwgom en vooral mondspoelingen om dit te verhelpen.

vervallen medicatie.

Vervallen medicatie

Vervallen medicatie kan je altijd bij ons binnenbrengen, wij zorgen ervoor dat ze in de gepaste container terecht komen. Als je ons een plezier wil doen, haal dan alle strips uit de doosjes, zonder bijsluiter, en stop die allemaal samen in een zak/doos. Lege flessen zijn niet toegelaten. Ook röntgenfoto’s mag je bij ons binnenbrengen.

verre reizen.

Verre Reizen

Ben je van plan om een verre reis te boeken, vergeet dan zeker niet het vaccinatieschema te raadplegen voor de specifieke regio. Houd er wel rekening mee dat dit een lange periode van vooraf dient gepland te worden.

Hierover vind je alles op de site van het tropisch instituut: www.itg.be.

griep1.

De Griep

Griep of influenza is een ziekte die door het influenzavirus wordt veroorzaakt. Dit virus infecteert de luchtwegen. Veel mensen zeggen griep te hebben als ze in de winter of de herfst door een verkoudheidachtige ziekte met wat koorts worden getroffen, maar hierbij gaat het meestal om een gewoon verkoudheidsvirus. Lees verder over: de griep.

de pil vergeten apotheek heist.

Uw anticonceptiepil vergeten?

Het overkomt ons allemaal wel eens, maar wat moet er nu precies gebeuren als je eentje vergeten bent in te nemen? Als je één pil vergeten bent in te nemen, dan moet je die binnen de 12u na het normale tijdstip alsnog innemen. Er mag dus nooit meer dan 36u tussen 2 innames zitten. Zit er toch langere tijd tussen, dan hangt het af … Lees nu verder over: de pil vergeten.

.

Zonnebescherming

Wat betekent een zonnefactor eigenlijk? De zonnefactor of SPF-waarde (Sun Protection Factor) wijst op de beschermingsgraad tegen uv B-straling. Om die factor te bepalen, wordt iemand in het laboratorium bestraald met uv B-licht. Nadien wordt nagegaan hoe snel die persoon verbrandt. Lees verder over zonnebescherming.

.

Hooikoorts

Hooikoorts is een seizoensgebonden aandoening met een uitgesproken allergie voor stuifmeel (pollen) van gras en/of bomen. Hierdoor gaan bij sommige personen de hogere luchtwegen reageren op aanwezigheid van pollen in de lucht, al dan niet met een uitgesproken allergische reactie. Lees meer over: hooikoorts.

3s

.

Waarom heb ik mijn ID-kaart en een voorschrift nodig

Bij terugbetaalde medicatie betaalt u als patiënt slechts een klein deel van de totale kostprijs van deze medicijnen (het remgeld). Uw apotheker moet dit verschil voorlopig zelf betalen en kan dit later terugkrijgen via het ziekenfonds..

7s.

Nuttige Informatie Over Antibiotica

Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door bacteriën. Deze infecties ontstaan doordat bacteriën het lichaam binnendringen en zich daar vermenigvuldigen. Antibiotica bestrijden bacteriën door hun groei te remmen of door ze te doden. Lees verder over: Antibiotica.