De Pil Vergeten?

Uw anticonceptiepil vergeten?

Het overkomt ons allemaal wel eens, maar wat moet er nu precies gebeuren als je eentje vergeten bent in te nemen?

Als je één pil vergeten bent in te nemen, dan moet je die binnen de 12u na het normale tijdstip alsnog innemen. Er mag dus nooit meer dan 36u tussen 2 innames zitten. Zit er toch langere tijd tussen, dan hangt het af in welk verloop van de strip je je nog bevindt:

Pil 1 tot 7 vergeten

Dan neem je de vergeten pil in en gebruik je de rest van de strip gewoon verder. Je moet wel de eerste 7 dagen bijkomende bescherming gebruiken bij het vrijen, want die ben je niet veilig. Ben je meer dan 1 pil vergeten en heb je betrekking gehad de laatste week dan is het aan te raden naar de dokter te gaan.

Pil 8 tot 14 vergeten

Dan neem je de vergeten pil in en gebruik je de rest van de strip gewoon verder. Je hoeft je geen zorgen te maken, dit is de meest veilige periode om een pil te vergeten. Je moet dus geen bijkomende maatregelen treffen. Ben je meer dan 1 pil vergeten in te nemen dan is het aan te raden om naar de dokter te gaan.

Pil 15 tot 21

Je neemt je vergeten pil in en je gebruikt de rest van je strip verder. Was het de laatste pil die je vergeten was dan kun je die ook laten vallen, zolang je dan maar je nieuwe strip 1 dag vroeger start als normaal (7 dagen geen pil)